torstai 18. huhtikuuta 2013

SisäkattopuutarhaustaKoska kissa-lapsiperheessä on muuten mahdotonta pitää sisällä kukkasia, pitää olla luova. Ainoa paikka missä voin pitää pöydällä mitään, on keittiön pieni ikkuna. Silloinkin kukkapurkit valtaavat vähäiset keittiötasoni. Sinnekään ei voi laittaa mitään kovin vesipitoista, koska kissa haluaa juoda esimerkiksi kaikista leikkokukkamaljakoista ja kaataa ne. Viimeksi hän tiputti kalliin maljakon ihan lattialle asti, mutta ihme kyllä säästyttiin sirpaleilta. Ainoa pitkäaikainen sisäkasvini on posliinikukka joka kukkii kuin hullu tuossa keittiön ikkunalla. Aikaisemmissa kodeissaan se on vaan murjottanut kukattomana, joten sen siirtäminen ei tule kuuloonkaan. Nyt siinä on melkein koko ajan ainakin yli viisi kukkaterttua, usein yli kymmenenkin. Se onkin ainoa huonekasvi, mikä ei roiku katosta.

Taimikasvatus on mielestäni inhaa touhua sisällä myös siksi että keväisen invaasionsa aikana muurahaiset hyökkäävät multaa kuskaamaan. Heidänkin hommansa hankaloitui juuri kun innostuin tekemään hiukan amppeleita. Yksikerroksiset kun ei riitä, piti tehdä useampikerroksisia!

Leikkokukat on kissojen suosikkeja


2 kommenttia:

 1. Jälleen minulle tulee mieleen Semiramiin riippuvat puutarhat.

  Kasvit varmasti pitävät, kun saavat hyvin valoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin no niitähän oli etsiskeltykin jo...! :D

   Hehee, vaikka onpa tämäkin talo tässä ollut jo 1800-luvun puolivälistä asti...

   Ja muuten nuo saavatkin ihan kivasti valoa kun on lisävalokin, mutta nuo ylimmät tomaatit pitää kyllä istuttaa varsi maata myöten jos niistä meinaa runkotomaatin näköiset saada...

   Poista