lauantai 13. huhtikuuta 2013

Kevätpuutarha- , mökki-, talo- sisusta (vaateta?) No messut kuitenkin!

Isoäidin kasvien siemenhyllyllä riitti vipinää!

Käväisinpä perjantaina messuilla. Nautinto jäi hiukan kesken, kun oli pakko keskenkaiken juosta junaan jolla ohitin maantieruuhkan, jotta ehdin kaahata hakemaan lapset tarhasta ennen sen sulkemisaikaa. Noh. Reissu oli kovinkin kannattava kontaktien luomisen kannalta, mutta mitään maata mullistavia ahaa-elämyksiä se ei kyllä herättänyt.

Hei Stan! Myytsä kiviä?Ahaat rajoittuivat siihen, että mariskoolista tehdään murskattuna ja hiottuna "pihakivetystä" joka on DNA:n tyyliin - "ihanan kallista". Tai pikkuruukkuun sitä voi käydä ostamassa muutaman euron litrahintaan, mutta isot säkit onkin siellä viiden huntin paikkeilla. Eikä ne mitään megasäkkejä olleet, vaan semmoisia paljon klapisäkkiä pienempiä. Mutta matsku tuntui ihan megamukavalta kyllä eikä vaikuttanut ollenkaan vaaralliselta. Just semmoiselta paljain jaloin käveltävän tuntuiselta, vaikka sana "lasimurska" luultavasti estäisi minua astumasta sille.
Toinen "ahaa" oli robottiruohonleikkuri joka osasi kiivetä mäkeä ylös. Ehkä siis meidänkin monttunurtsipihalla on vielä toivoa jos tuo ukkonen kyllästyy sitä ajelemaan. Meillä kun on nurtsia varmaan joku 3000m2. Mun jalat kun ei edes yltä ajettavan ruohonleikkurin polkimille. Tunnelma hiukan latistui siinä kohtaa kun kuulin hinnan, ja vielä enemmän kun opin että robotti pitää "kouluttaa" kulkemaan oikeissa paikoissa maahan upotettavan vaijerin avulla. Meidän pihaan sitä ei riittäisi ihan pari sataa metriä... Yhteensä ehkä 3000€ siihen uppoaisi. Euron neliö!

Pionien kodin piiitkät pionirivit.


Sitten kävin tietty Pionien kodin ständillä, koska sieltä käyn aina ostamassa jotakin kivaa istutettavaa. En osannut oikein päättää ja ostin vain yhden pikku tillipionin.
Toisaalla ihmettelin näitä mitä ilmeisimmin hollantilaisia mukula-, sipuli- ja juurikauppiaita kun laareissa oli näin keväällä ihan hirviät määrät pionin jakojuurakoita. Kysyin myyjältä että mites kun ne tekee hiusjuuret vasta syksyllä, niin pitääkö niitä kastella että ne pysyy hengissä. Myyjä ei ymmärtänyt kysymystä vaan alkoi selostaa että "pionithan voi suuttua jos niitä siirtää" ja että "nämä on jo neljä vuotta vanhoja niin näiden pitäis kukkia kyllä jo ens kesänä"! A-P-U-A! Ei jumaliste! Just jaettu, parin silmun juurenpätkä ja jo neljä vuotta vanha? Ohhoh! Jos mä jakaisin omani, niin oliskohan se sitten 60 vuotta vanha? :D
No jos haluatte pionin, käykää ihmeessä Pionien kodista tsöbaamassa omanne. Eipä se astiataimikaan todennäköisesti ekana kesänä kuki, mutta se sentään varmimmin säilyy elossa. Sitäpaitsi pionin ostaminen tyypiltä, joka ei tiedä niistä mitään on vain...absurdia.


kuvan juuret ja mukulat eivät liity keissiin

Mökkiosastolla oli kaikenlaista mielenkiintoista. Totesin että me asutaan varmaan mökillä koska näille tiluksille ei oikein talopuolelta löytynyt mitään kiinnostavaa. Takkaa, no, ehkä. Niiden hintoja on vaan toooooosi vaivalloista vertailla, niin erilaisia ne voi olla vaikkakin ovat saman näköisiä. Harmaavesisuodattimia... Opin että lähellä olevan vesisuodattamo-ekovessa-firman messutarjous on lähes 200€ enemmän, kuin mitä zoomailemani ekovessa maksaa Bauhaussissa. Normihinta taas pari sataa enemmän.

Nää kuuluu selkeesti mökille?
Sitten käppäilin jonkin aikaa poreallas/kelpytynnyriosastolla. Opin ensin sen, että ilmeisesti en näytä lainkaan kohderyhmään kuuluvalta... No opin sitten myöhemmin kuitenkin myös että niitä puisia pitää öljytä vimmatusti ja niiden elinikä on joku 7 vuotta. Kylpytynnyrien määrä oli todella minimaalinen verrattuna muutaman vuoden takaiseen kylpytynnyriosastoon. Nyt oli iiiiisoja poreammeita.

Lisäksi tää valohalko tai hirsi oli aika hauska. Kierrätyslasista tehty oli tämä.

Akvaariolinnan altaassa uiskenteli herkullisen näköistä porukkaa joista meidän puutarharantakäärme kyllä varmasti tykkäisi!
Sisustuspuolella oli ällistyttävän paljon vaate-, ja laukkukauppiaita, kosmetiikkaa ja muuta. Ilmeisesti nämä messut eivät kiinnosta niin laajasti sisustusporukkaa. Yhden ihan mahtavan huonekalufirman kylläkin bongasin, mutta en enää kerennyt tutustumaan tarkemmin kun piti juosta jo.


6 kommenttia:

 1. Nuo lasimurskeet kyllä hätkähdyttävät, omaan makuun kun on enemmän luonnonmukainen puutarha.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Mistä tota matskua tulee noin paljon? Siis syytääkö Iittalan mariskoolitehdas ihan hemmetisti jotain virhekappaleita?

   Poista
 2. Hei! Olet liittynyt blogini lukijaksi jo jonkin aikaa sitten ja nolottaa myöntää, että nyt vasta ennätin kurkkaamaan blogiisi!
  Mukavaa lukea messukokemuksistasi, olin noilla messuilla itsekin, tosin töissä mutta ehdin kierrelläkin. Samaa mieltä tavaran laadusta Pionien koti v. lentävät hollantilaiset. Jälkimmäisten osastolta olen muutamaankin kertaan ostanut jotakin joka kukkiessaan olikin aivan muun värinen kuin mitä piti. Pionien kodista ostamistani pioneista kaksi yksilöä on sen sijaan kukkinut jo ensimmäisenä kesänään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehei hauskaa! Tervetuloa! Toivottavasti viihdyt!

   Koitinkin kurkkia että olisitkohan näkynyt jossakin, mutta et osunut zoomiini :)
   Oli siellä kyllä paaaljon kaikkea. Ei pieni ihminen ehdi päivässä kiertää.

   Poista
 3. 3000 neliöstä kuitenkin hoidettua noin100 neliötä

  VastaaPoista