keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Ikivanha omppupuu ja saha
Ensin se oli tällainen


Ei olis karvalakki lentänyt läpi.
Nyt kun on kuulemma jo korkea aika alkaa hommiin ja sattui olemaan mutsikin jeesaamassa, päätettiin alkaa pikkuisen karsimaan omppupuusta hiukan oksia. Puu on valtava, ikivanha ja osittain aika lahokin, eli sillä ole juurikaan enää muuta kuin koristearvoa. Sitä ei ole leikattu varmaankaan vuosikymmeniin. Näin vanhaa puuta ei kai saisikaan kovasti leikata ettei se ihan tyystin irtisano sopimusta. Puusta sahattiin kolme isoa risteävää oksaa ja hiukan pieniä. Sahattuja oksia oli vaikeaa saada irti ja apina joutui kiipeämään yhä ylemmäs puuhun sahaamaan pikku oksasahalla toisiinsa kieputtautuneita oksia irti. Hippasen olis tehnyt mieli ottaa vaan oksan päästä kiinni ja hypätä alas kun haba loppui kesken vetämishommassa. Runkoon jätettiin kiipeilyharrastuksen kannalta olennaiset oksanpätkät jäljelle, jotta voidaan opettaa pikkuapinatkin joku päivä kunnon omppupuukiipijöiksi.

Apina joutui puuhun...

...ja tässä on lopputulos.5 kommenttia:

 1. Eikös teillä ollut tikkaita?
  Aika apina olet, kun puuhun kiipesit!
  Täytyy sanoa, että puu kaunistui oikein kovasti. Siitä tuli nyt paljon sopusuhtaisemman näköinen. Toivon, että saatte siihen ihanat kukat ja syksyllä vielä omppuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On meillä tikkaat, mutta jos kerran on hyvä kiipeilypuu, niin siihen tulee silloin myös kiivetä :D
   Maksoin itselleni laajimman mahdollisen yrittäjän tapaturmavakuutuksenkin, mutta silti alkoi hirvittää kun heijasin yhtä oksaa irti tuolta korkeuksista ja koko puu alkoi vimmatusti heilumaan...
   No ei... kun musta tuntuu turvallisemmalta kiipeillä puussa eikä tommoiseen pöheikköön varmaan edes saisi tikkaita pystyyn jos ne jostakin löytyisi.

   Ja uskon kyllä että tuo kukkii vimmatusti keväällä. Se on ollut ihan älyttömän hieno kukkija aina. Omputkin on olleet ihan hyviä, mutta niiden suhteen en elättele paljoa toiveita. Tuo on niin villiintymään päässyt. Viime vuonna tuli 10kpl ehkä...

   Poista
 2. Luin aivan äskettäin tuon karvalakki-sanonnan ja ihmettelin, mitä se oikein tarkoittaa. Nyt ymmärrän. Omenapuita ei Espoossa juuri enää ole.

  VastaaPoista
 3. Nyt on se aika, kun omenapuut on leikattava. Ihana vihreä talo paljastuu omenapuun takaa.

  VastaaPoista