sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Taistelevat metsot!

Koska joka metsämökin seinältä pitää löytyä taistelevat metsot -versio, päätin jo aiemmin että maalaan oman modernisoidun versioni. Sehän kuuluu monen nykyihmisen inhokkiosastoille kun ryijyt, ristipistot ja huonot maalausversiot tursui aiemmin korvista ulos. Mielestäni onkin jo korkea aika herättää henkiin hieno perinne, niin kauan niiltä on jo saanut olla rauhassa!

Alkuperäinen on täällä: Ateneum
Linkistä löytyy kaksi kovin eri väristä kuvaa. Pitäisi itse käydä joskus toteamassa minkä värinen se on.

Saimme mieheni mummilta ensin kuitenkin melko huonon kopion, jonka ripustin innoissani seinälle. Se on jo huvittava, niin huono se on. Tai "yksinkertaistettu". Joka tapauksessa juuri hyvä kun se ei ole vain semmoinen semihuono, vaan ihan rehellisen huono. Kehykset on hienot, se on kai pääasia!


Öljyvärimaalaukseni on vielä hiiliasteella. Ollut jo monta vuotta. Olen sutannut kaikki öljyvärisiveltimeni pellavaöljymaaleilla ja en ole voinut lutrata liuottimillakaan, saati ehtinyt, kun lapset vie aikani. Maalien kunto pitää vielä tarkistaa ja siveltimet ostaa uusiksi. Kunpa muistaisi silloin kun on käymässä ihmisten ilmoilla. Ajatuksena oli tehdä myös kubistinen versio ja muutama muu. Onneksi vintillä on jonkun vanhoja suurensuuria maalauspohjia ihan tyhjän panttina. Luultavasti en ole maalannut, saati piirrustanut mitään sitten koulusta valmistumiseni 2007. Aiemmin kyllä maalailin paljonkin, lähinnä öiseen aikaan, huonouninen kun olen aina ollut.


Niinpä nyt sitten vihdoin, turhautuneena hitaaseen toimintaani, sutasin eilen yöllä pikaversion pastelliliiduilla. Se on enemmänkin valo- ja sommittelututkielma, kuin mikään vakavasti otettava versio, mutta luultavasti sekin päätyy samalle olkkarimme seinälle kuin kaikki muutkin metsot.
Vielä pitää miehen kanssa tapella siitä seinätilasta...

Nykyäänhän metsät on lähinnä hakkuuaukeita...

1 kommentti:

  1. Ihana kuva! :D Ja olen samaa mieltä että se alkuperäinen oli kyllä aivan kamala! Onneks otitte sen - olisin varmaan itse heittänyt roskiin. Olet kyllä erittäin taitava! :) Toivotaan että pikkuväki antaa taiteilija-aikaa tulevaisudessa.

    VastaaPoista