lauantai 9. kesäkuuta 2012

Kaalien alku.....ja loppu.

Taas, pentele sentään, laitoin kaalia jotka taitavat mennä tänäkin vuonna parempiin suihin. Koko ajan ovat olleet harson alla ja koko kaalimaa on miinoitettu samettikukilla, timjamilla ja salvialla, sipulimaan keskelle. No. Kirppaa ne ei selvästikään torju. Kaaliperhosen toukista ei kylläkään ole näkynyt vilaustakaan, mikä on sikäli lohduttavaa että viime vuonna kaalimaassani oli enemmän toukkaa kuin kaalia. Retiisit hujahti niin että näin niiden juuri ja juuri itävän. Jotain tarttis tehdä, mutta mitä? Myrkkyjä en halua kasvimaahan laittaa. Nokkosvettä? Raparperivettä? Voisko piparmintusta tehdä vettä? Kirpan pitäis inhota minttuja, mutta en niin kovin mieluusti haluaisi niitä leviämään ehkä kasvimaahan. Tai sitten laitan. Parsakaalit on kohta valmiita hautaan ja kylvämäni keräkaalit samassa kuosissa kuin retiisivainaakin.

Kirppa per*ele hommissaan


kylvin lisää samettikukkaa että olis varmana tarpeeksi
pikku salvia

2 kommenttia:

 1. Harmilliset kirpat!!!
  Hei jos kirpat eivät pidä piparmintusta, niin voithan sinä laittaa sitä piparminttua ruukkuihin ja haudata ne mintturuukut sun kasvimaahan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Piparminttu leviää kyllä ruukustakin tehokkaasti. Mutta laitoin piparminttusilppua ja ihan tavallisia minttuja istutin myös penkkiin. Peukut ja vartpaat pystyyn siis.

   Harmi kun en päässyt tänään käymään siellä Vironperällä. Voisin tulla joku toinen kerta.

   Poista