maanantai 22. huhtikuuta 2013

2v synttärijuhlat



Pienempi poika täytti 2 vuotta ja niitä juhlittiin oikein perusteellisesti. Vasta edellisyönä sain idean tämänkertaisen kakun tyylistä. Ensin oli tarkoitus tehdä vain kermapäällyste, mihin tulisi autotie, mutta sehän olisi näyttänyt talviselta! Ei käy! Joten pikkutunneilla sitten väänsin lisäksi lehtiä ja lutrasin päällystevispiin vielä elintarvikeväripläjäyksenkin, ettei näin keväällä vain mikään muistuttaisi talvesta. Tiestä tuli liian paksu, se ei katkennut kakkulapparilla. Kannattaa siis käyttää kunnolla katujyrää Kick-patukoiden kanssa. Tie humpsahti hiukan kiemuralle kun asettelin sitä kerman päälle, mutta sehän vain vastaa kotitien todellista luonnetta... Kunnon routavauriokinttupolku tuhannella mutkalla.
Täytteet meni tällä kertaa nappiin. Mascarpone-kerma-suklaarouhetäyte. Toisessa kerroksessa kaverina oli mansikoita, toisessa mustikoita. Kostutus seljankukkamehulla. Yritin tehdä siitä mahdollisimman epämakean, mutta aika makea siitä kuitenkin tuli.



Lahjoja tuli monenmoista, mutta yksi pomppasi joukosta, ei niinkään hyvässä mielessä...
Nimittäin traktori ja peräkärry, jotka alkoivat hajoamisen jo kun mummi otti sitä paketista ulos. Parissa tunnissa siinä ei ollut enää yhtään ehjää tai toisessa osassa kiinni olevaa osaa. Tämä oli tietty synttärisankarista hirmu hauskaa, traktorinpurku. Äiti sai kytätä silmä kovana ja kun sankari hitusenkin puraisi, niin ohjauskopperostakin napsui vaan pätkiä irti. Tämä oli toki yli kolmivuotiaille niinkuin kaikki lelut tuntuu olevan, mutta mummihan on jo yli kolme...
Hurraa! Boikotoikaamme halpaa kiinalaista muovia!

Kiitokset kaikille vieraille!


1 kommentti: