sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

Nyt me ollaan kurkkuomavaraisia!

luomukurkku 'Tasty green' ja hybridi 'Saladin F1'

Nyt on tullut se hetki että enää ei tarvitse kaupasta kurkkuja kotiin kantaa. Näitä tulee jo enemmän kuin jaksaa syödäkään. Ja sitten kun niitä tulee, niitä tulee! 7 kasvia tekee jo niin paljon kurkkuja että loppujen lopuksi kaikki vieraat ja naapuritkin hukutetaan niihin. Kurkkuhuoneessa on kahta sorttia kurkkuja. Juholan  puutarhan 'Tasty green' -luomukurkkuja ja Isoäidin kasvien siemenistä kasvatettuja 'Saladin F1' -kurkkuja.


Luomukurkut on kivoja tietty koska suosin muutenkin luomua.  Ne maistuvat pihtihäntäisillekin keskimäärin paremmin kuin toiset. Ne ovat myös melko piikikkäitä. Talouspaperilla saa piikit kuitenkin hyvin vetästyä pois, ja sivuhaaran sivuhaaran kurkuissa niitä pitäisi olla jo paljon vähemmän. Satoa tulee ainakin yhtä paljon molemmista.


Saladin F1:ssa ei ole piikkejä. Tämä hybridi on ehkä helpompi kasvattaa, tosin ne ovat hieman hitaampikasvuisia. Tuholaiset eivät kuitenkaan näitä juuri riivaa. Sen lehdet ovat paljon isommat ja niitä on pihtihäntäiset pureskelleet vähemmän. Toisaalta eipä korkeus välttämättä mikään meriitti ole, kunhan tekee kurkkuja. Niitä alkaa tulla hitaammin kuin toisista, mutta nyt näyttäisi olevan tulossa PALJON!


Mausta on ehkä hankala sanoa juuta tai jaata kumpi on parempi. Ne ovat erilaisia kyllä. Luomut ovat hieman kuivempia, rapeampia ja makeampia, toiset taas isompia ja mehukkaampia. Silti nekin ovat kovin maukkaita jos vertaa kaupan "kurkkuihin". Kummallekin kaupan kurkut kalpenee aivan mennen tullen. Ihmettelenkin miksi kaupan kurkut on niin tavattoman mauttomia. Ennenkuin aloin kasvattaa kurkkuja, luulin ettei kurkut maistu miltään, mutta tokihan ne maistuu! Erinomaisen hyville!


4 kommenttia:

 1. Ah mä rakastan kurkkua!!!! Täällä jenkeissä en niitä juuri osta, kun luomut on niin kalliita ja muita en uskallakaan pistää suuhuni. Eikä niitä luomukurkkujakaan näy niin paljon. Jos olisin Suomessa vielä, ostaisin kyllä säkillisen kurkkuja sulta sekunnissa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en muista nähneeni luomukurkkuja kaupassa ollenkaan. Saatan tietty olla väärässäkin, varmaan niitä jossakin on. Nää ei taida kestää Vegasiin lähettämistä :(

   Poista
 2. Onnea taitavalle kurkkuviljelijälle!
  Ovat saaneet kasvaa ihan omassa kasvihuoneessaan hyvässä hoidossa.
  Nyt sitten kannattaa kaivaa kaikki hyvät kurkkureseptit esiin. Ehkä ette saa kaikkia salaateissa syödyiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kun me syödään ne raakana pelkältään! :D

   Poista