torstai 12. heinäkuuta 2012

Kellosekamelska

Pihallani kasvaa kolmea sorttia kelloja. Tavalliset harakankello ja isompi kissankello. Kai. Sitten on vielä joku kello joka alkoi juuri kukkia. Heitin kyseiselle kohdalle joskus vuosia sitten jonkun siemensekoituksen, enkä enää muista yhtään minkä. Tämä kello on melko iso, hieman karvainen ja aika tumma väriltään. Se saattaa olla ukonkello, paitsi että se on tumma. Tai vuohenkello. No hitsi, ottaako näistä selvää kukaan? Jos tiedätte mikä tämä on, olisin kiitollinen varmasta tunnistuksesta.

ukko?

harakka?

kissa?

4 kommenttia:

 1. Heippa Minttu, iso kellosi on kurjenkello :)
  t. jl, joka bongasi blogisi tilastoistaan

  VastaaPoista
 2. Ai joo, ja ylin vois olla ukonkello mutta kun ei ole mittasuhteita muihin verraten niin vaikea varmaksi sanoa. Vuohenkellon kukat lienevät kaikki samalla puolella vartta ja pienempiä kuin ukonkellolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei jl! Huomasinkin tuon kurjenkellon. Eräs nimeltämainitsematon kuvatoimisto nimeää kellonsa päin honkia. Syytän sitä :D
   Tuo ukonkello on varmaan isoimpia kelloja. Tai siis mitä luulen ukonkelloksi. Ehkä kapeampi kello kuin kurjenkellolla, mutta pidempi. Jostakin vaan luin että ukonkello olisi vaalea. Ehkä lähteeni oli yhtä luotettava kuin se kuvatoimisto...

   Poista
 3. Minttu, oon muuten huomannut samaa epäluotettavuutta kuvatoimistojen kuvissa. On sulla sitten ukonkello tuon kuvauksesi perusteella. Mulla on sinistä ja valkoista ukonkelloa, sain molempia äidiltäni. Eli ei sen vaalea tartte olla :)

  VastaaPoista