lauantai 6. lokakuuta 2012

Omat päärynät ne vasta on hyviä!


Ällistys oli suuri kun vasta pari vuotta vanha päärynäpuu teki päärynöitä niin että oksat notkui. Ja että ne pikkuruiset päärynät oli vielä niin hyviä! Saattaa olla että en istuttelekaan enempää omppupuita, vaan keskityn päärynöihin sen sijaan. Lajike on Pepi, mikä on itsepölyttyvä. Sen kaveriksi voisi hankkia vielä muutaman lisää ehkä useampaakin lajia. Pojat myös popsii niitä mielellään.


4 kommenttia:

 1. Enpä ole koskaan maistanut Suomessa kasvatettuja päärynöitä. Hienoa!

  VastaaPoista
 2. Ne kasvaa tosiaan täällä tosi hyvin! Seuraavaksi kokeilen vielä persikkapuuta! Se ei ihan välttämättä pärjää, mutta koitan keksiä sille suojaisan paikan. Ja magnolian! ...

  VastaaPoista
 3. Saisitko sinä mustaseljan menestymään? Ainakin Ruotsissa se pärjää.
  Mustaseljan kukista tehdään tosi hyvää mehua, tänä kesänä sain maistaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä saisinkin, kai se on kiinni lähinnä tuurista. Ainakin täällä ( http://www.kekkila.fi/kotipuutarhurit/puutarhakoulu/kasvikirjasto/mustaselja ) sanotaan että pitäisi menestyä I ja peräti II -vyöhykkeilläkin. Meillä on tontilla ilmeisesti aika outoa kalliota kun osassa ei lumi pysy oikein talvellakaan. Ehkä persikat ja seljat pysyisi hengissä tuon lämpöisen kallion lähellä olevassa mullassa. Kiitti vinkistä! Sitä voisi kyllä kokeilla ensi vuonna.

   Poista