sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Stairway to strawberry heaven
Löysinpäs navetan vintiltä vanhat maalarin tikkaat. Olin jo unohtanut ne sinne kaiken muun roinan joukkoon kunnes menin hakemaan heinäseipäitä. Aivan ihanat vanhat puiset A-tikkaat, jotka eivät mitenkään kiipeämistä kestä, ovat ennenkin olleet mielessäni kasvien kiipeilytystä varten tai ruukkuhyllyn virkaan mietittynä. Nyt sitten päätin ottaa ne käyttöön ja suunnata Billnäsin puutarhamessuille ostamaan jonkun kivan amppelikasvin tai pari. Mietiskelin ensin tomaattia, mutta löysinkin aivan ihania amppelimansikoita, joissa oli pitkät rönsyt ja mansikoitakin valmiiksi. Niinpä se tarttui mukaani, ja pääsi asustamaan tikkaisiin. Toivottavasti saan sen pidettyä hengissä ensi vuoteen ja tikkaat saavat vakituisen asukkaan.

Puutarhamessut muuten olivat kyllä aika lailla pettymys. Jotenkin oletin että kun maksan itseni puutarhamessuille, siellä olisi paljon kaikkea puutarhakamaa, mutta ei niinkään kosmetiikka- tai jalkarasvakauppiaita, laukkuja, vaatteita, seppiä, sisustuskrääsää joka lähtöön, ynnä muuta sellaista. Tai olisin kyllä tarvinnut puutarhakengät, mutta en löytänyt. Muutama mieleiseni taimitarha oli kyllä paikalla, mutta koska asun niin lähellä joitakin niistä, voin käydä ostamassa taimeni suoraan kasvihuoneelta. Ettei tarvitse raahata kauas parkkikselle ostoksia.

Yksi aivan paras suosikkini, jonka myyntipöydälle aina jumitun joka messuilla, on Pionien koti! Ja vihdoin löysin sen kauan etsimäni juhannuspionin! Voi että olen tyytyväinen. Kalliskin se oli kuin mikä, mutta usean vuoden etsinnän jälkeen ei vaan raaski olla sijoittamatta moiseen löytöön. Olen jo vuosia suunitellut pyhiinvaellusmatkaa Taivassaloon, mutta onneksi tätä ongelmaa lieventämään on keksitty messut. Ensi vuonna suuntaan kyllä messuhalliin.
1 kommentti:

  1. Jälleen käsittämättömän upeita kuvia!
    Nuo tikkaat ovat kyllä hauskat. Mansikat ovat sinne hyvin kotiutuneet.
    Olen muuten kerran käynyt Pionien kodissa. Asuvat omistajiensa pihassa Taivassalossa.

    VastaaPoista