sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Kasvimaan kaava
Nyt tämä pilkunnysvääjä on saanut vihdoin viilattua jonkinmoiseen kuntoon alustavan ruutukaavan kasvimaalle. Parhaani mukaan olen koittanut yhdistellä kumppanuuskasveja lähekkäin. Tai ainakin koittanut välttää riitelevien laittamista vierekkäin. Melkein kaikki penkit on jo olemassa, muutama tosin rikkaruohon vallassa. Uuden kurkkuhuoneen vuoksi joudun vähän siirtelemään artisokkia ja minttuja, sekä poistamaan yhden herneaidan ainakin punajuurien tieltä.

Viime vuonna mokasin esimerkiksi osan tomaateista kun olin laittanut ylimääräiset taimet avomaalle liian lähelle perunaa. Vaikka eivät ihan vierekkäin olleetkaan, meni tomaattisato pilalle. Rutto kun on heillä sama, niin juuri parhaillaan raakileita notkuvat tomaatit menivät yhdessä yössä mustiksi. Kyllä harmitti.

Toinen täysin pieleen mennyt kasvatusyritys viime vuodelta oli kaalit. Parsakaalit ja kukkakaalit oli niin täysin syötyjä etten saanut niistä yhtään mitään syötävää. Toukat saivat. Aivan ilmeisesti kaaliperhosen toukat. Pelkät lehtiruodit jäivät jäljelle, ei nuppuakaan muuta. Tänä vuonna ajattelin väsätä niille harsotunnelin ja miinoittaa sen ympäryksen samettikukilla, timjamilla, salvialla, tillillä ja kehäkukilla. Toivottavasti nyt onnistuu!

vähän on hommaa vielä

1 kommentti:

  1. Hyvät on suunnitelmat!
    Itsekin piirtelen nyt noita samoja juttuja. Mutta keittiöpuutarhani tulee tänä vuonna lavakauluksiin.

    VastaaPoista