lauantai 3. elokuuta 2013

Päivän pörriäiset

Tänään bongailin hiukan pörriäisiä. Vaikka kamerani on siihen hiukan liian hidas, osuin pari kertaa oikeaankin tarkennukseen. Nämä ovat niin pirullisen nopeita että suljinajankin on oltava nopea. Pitää vain valita sopiva rajaus ja kytätä odottamassa. Tällä hetkellä suuressa suosiossa ovat kurkkuyrtit, missä pörrää eniten pörriäisiä.

Mehiläinen?

Kimalainen?

Sitten tietysti leppäkertut, niitä on joka paikassa missä on kirvojakin. Lapset varmaankin kiinnittävät niihin huomiota vain hauskan värin vuoksi. Joskaan nämä eivät ole hirvittävän punaista laatua.

Ja hyviä uutisia! Pitsiksi muuttunut kaalimaani on elpymässä. Toukat ovat hävinneet. Joko ne on häätänyt aika, nokkosvesi, mäntysuopa tai tuhka. Enää oli kirppoja jäljellä ja ne suihkin pyretriinillä pois. Saattaa myös olla että kasvihuoneesta ulos nostamani rucolan jämät toimivat tehokkaana houkutuskaistana, koska ne ovat kyllä aivan mustanaan ötökkää, joskaan ihan varma en ole tällä kertaa lajinmäärityksestä.


uudestisyntynyt kaali

houkutusrucola


2 kommenttia:

 1. Taidat sittenkin nostaa kaaleja tänäkin vuonna keittiöösi.
  Hyvin osuit pörriäisten tahtiin. Kivoja kuvia. Kuka niiden tarkemmasta lajista tietää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se ole kyllä "tänäkin" vaan ensimmäistä kertaa, sillä ne on kyllä syöty jo monena vuonna. Oon vaan niin juntti etten osaa luovuttaa

   Poista