lauantai 27. heinäkuuta 2013

Ukkospäivän evakkoreissu


Radiota piti säätää kovemmalle kesken syömisen, jottei jyrinä kuuluisi
Pojat ja koira katsoo lastenohjelmia

Koska isompi pikkupoikamme on nähnyt riittävästi ukkosen aiheuttamia sähköilmiöitä sisällä talossamme, ajattelin että paniikkia lieventäisi hiukan vaihtaa maisemaa saunalle. Ensin käytiin kaupassa ja satuttiin ihan mahdottoman kamalan rankkasateen keskelle. Sitten äkkiä kipitettiin autosta saunamökille ja siellä sitten istuskelimme koko päivän, koska koko ajan ukkosti. Karjaalla oli hurjempikin myräkkä, meillä 1km päässä Karjaalta satoi vain hiukan yli 10mm. Jytinää sen sijaan riitti, mutta poika otti ihan rennosti ja tunsi mitä ilmeisimmin olevansa turvassa. Pädi hoiti telkkarin virkaa. Siitä voi aika turvallisin mielin katsella ohjelmia kun se ei ole verkossa kiinni. Täällä nimittäin tuppaa hajoamaan pistorasioissa kiinni olevat vempaimet kun salama iskee toisinaan sähköverkkoon.

Välillä mörinä taukosi niin että päästiin hiukan kiikkumaan
Seppo ottaa rennosti
Onneksi koira on tottunut menoon ja meininkiin, eikä häiriinny satunnaisesta kellarin tärähtelystä, valoilmiöistä tai mellakasta. Se lähinnä nukkui, kun oli tylsää eikä viitsinyt ulkona kastella karvojaan.

Illalla tuli tietysti hirvittävän hieno sumu, joten nukutettuani lapset oli pakko käydä hiukan pellonreunalla rämpimässä. Harmi etten päässyt pidemmälle retkelle.
Terassilta

2 kommenttia:

 1. Teillä varmaan jyrisi enemmän kuin meillä. Onneksi kuitenkin saatiin sadetta. Sitä ei meillä ole juurikaan tullut.
  Ihanaa, että sait pidettyä katraasi turvallisella mielellä. Meidän koira pelkäsi aikoinaan ukkosta.
  Usvamaisemat olivat eilen upeat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun ukkospelko on tarttunut tuohon isompaan kun aiemmin pelkäsin sitä aivan kauheasti. Sitten viime vuonna sain salamasta iskun sähköverkon ja puuhellan kautta eikä mitään käynyt, niin lakkasin pelkäämästä. Ainoa vaan että tuo poika oli silloin puolen metrin päässä siitä valokaariritinästä, niin hän kyllä varmaankin silloin alkoi pelkäämään.

   Poista