keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

Nyt se vihdoin kukkii taas... Armidan timanttiVieläkään en ole nimeä saanut tälle kaunokaiselle selvitettyä. Jos siis satut löytämään moisen, kerro ihmeessä minullekin. Se kukkii nyt, ei omaa heteitä, on metrin verran korkea ja tumma, kiiltävälehtinen. Tuoksuu on huumaava, kielon ja ruusun sekoitus super voimakkaana. Vaaleanpunaiset isot terälehdet uloimpana, kerman väristä välissä ja taas vaaleanpunaista keskellä. Pienesti fuksiaa mausteena. Kuin kermaleivos siis.

Pioni on siirretty tälle pihalle vuonna 1957 ja saatu jostakin Karjaalta, eli samanlaisia voisi löytyä vaikka läntiseltä uudeltamaalta.

Etsinnän aiempia käänteitä täällä ja etenkin täällä
2 kommenttia:

  1. Aivan ihana pioni. Minun isoäidilläni oli aikoinaan pioneja, en silloin kiinnittänyt niihin juurikaan huomiota. Nyt vanhemmiten kun isoäitiä ei enää ole, olen maalle muuton myötä alkanut miettimään mummia ja pioneja. Olisipa ihana jos sinulla on joskus tätä lajiketta jaossa saada jakopala. Jotenkin tuntuu kivalle ajatus että saisi ympärilleen jotain joka muistuttaa lapsuudesta. T.kirsi p.s. Nämä sivut on todella kauniit, ihania kuvia!

    VastaaPoista
  2. Kirsi!

    Laita meiliä osoitteeseen minttu@lehtovaara.fi

    Mulla on yksi juurakko nostettuna ja kohta jaettuna. Niistä tulee nyt kyllä ruukkutaimia kun ei ennen talvea enää muuten pääse istuttamaan.

    VastaaPoista